Salmon Grill
Bahan-bahan:
• 1 keping ikan Salmon
• Sedikit tepung jagung
• Sedikit garam
• Sedikit air
• Sedikit serbuk lada
Cara membuatnya:
1. Gaul ikan salmon dengan garam dan serbuk lada.
2. Kemudian, salut dengan tepung jagung yang telah dibancuh dengan sedikit air.
3. Setelah itu, bakar sehingga kekuningan.
Sos Lemon
Bahan-bahan:
• 250 gram mentega
• 50 gram timun (dimayang)
• 20 ml krim masakan
• 3 ulas bawang merah (dimayang)
• 1 biji lemon (jus)
• 1 tangkai herba tyme (dimayang)
• Serbuk lada sulah
• Garam secukup rasa
Cara membuat:
1. Panaskan kuali dan masukkan krim masakkan tyme dan bawang merah. Didihkan selama 10 minit
2. Kemudian masukkan jus lemon dan mentega kacau sebati. Setelah itu, hidangkan bersama ikan.
Comments
Post a Comment