Salmon Grill

Bahan-bahan: 
1 keping ikan Salmon
Sedikit tepung jagung
Sedikit garam
Sedikit air
Sedikit serbuk lada
Cara membuatnya: 
1. Gaul ikan salmon dengan garam dan serbuk lada.
2. Kemudian, salut dengan tepung jagung yang telah dibancuh dengan sedikit air.
3. Setelah itu, bakar sehingga kekuningan.

Sos Lemon
Bahan-bahan:
• 250 gram mentega
• 50 gram timun (dimayang)
• 20 ml krim masakan
• 3 ulas bawang merah (dimayang) 
• 1 biji lemon (jus)
• 1 tangkai herba tyme (dimayang)
• Serbuk lada sulah
• Garam secukup rasa

Cara membuat: 
1. Panaskan kuali dan masukkan krim masakkan tyme dan bawang merah. Didihkan selama 10 minit
2. Kemudian masukkan jus lemon dan mentega kacau sebati. Setelah itu, hidangkan bersama ikan.

Comments

Popular posts from this blog

TVXQ!’s The 72-Hour

Home